POMPOEN MUFFINS

Het is herfst en dat mag gevierd worden met heerlijke muffins boordevol pompoen.

Ze zijn lekker smeuïg, zoet en met een krachtige toets van speculaaskruiden.

Gezoet met erythritol. Een natuurlijke zoetstof arm aan calorieën. De zoetkracht is 70% van die van suiker.

Door de structuur en chemische opbouw, kan ons lichaam het niet afbreken. Het wordt opgenomen in ons bloed en verlaat ons lichaam onveranderd via de urine. Het heeft dus geen effect op de bloedsuikerspiegel en de calorieën worden niet door ons lichaam opgenomen.

Daarnaast zijn deze muffins laag in koolhydraten. Ze bevatten goede vetten uit amandelmeel. De eitjes maken ze dan weer eiwitrijk.

Het perfecte snackje! Dus, hop de keuken in en aan de slag!

INGREDIËNTEN voor 12 muffins

400g pompoenstukjes, kan je voorgesneden kopen bij AH 😉

8 eetlepels gesmolten kokosolie

4 eieren, losgeklopt

200g amandelmeel

8 eetlepels erythritol

2 koffielepels bakpoeder

1/4 koffielepel zout

1 eetlepel speculaaskruiden

100g pecannoten, grof gehakt + extra voor de afwerking

WERKWIJZE

Kook de pompoenstukjes in ongeveer 10 minuten gaar in een laagje water. Giet af en pureer met een staafmixer.

Verwarm de oven voor op 175°C.

Meng alle droge ingrediënten (amandelmeel, erythritol, bakpoeder, zout, speculaaskruiden en pecannoten).

Meng de pompoenpuree, de losgeklopte eitjes en kokosolie bij de droge ingrediënten.

Vul de ingevette muffinvorm met het mengsel.

Bak in ongeveer 25 minuten gaar in de oven.

SMAKELIJK!