PALEO BANANENBROOD

Dit receptje kreeg ik doorgestuurd van een lieve klant. Altijd fijn om elkaar te kunnen inspireren. Vaak blijf je vast zitten aan uw eigen recept van een bepaalde koek of in dit geval bananenbrood. Met enkele aanpassingen heb je meteen een andere smaak en textuur. Bij deze een geslaagd recept dat ik ook graag met jullie wil delen. 

De bananen en dadels maken het broodje zoet genoeg zodat het overbodig is om een andere zoetstof toe te voegen. 

Omdat het makkelijk, snel, lekker EN gezond is, is dit receptje EGFG – proof 😉 en mocht deze niet ontbreken in het receptenlijstje.

Dus waar wachten jullie nog op? Oven voorverwarmen, handen uit de mouwen en ACTIE!

 

INGREDIENTEN voor 1 broodje

150g amandelmeel*

75g noten**, fijngehakt

2kl bakpoeder

30g geraspte kokos

snufje zout

2 el chocolade stukjes

 

3 rijpe bananen

3 dadels***, ontpit

3 eieren

Voor de afwerking: handvol amandelnoten

 

* Amandelmeel kan je bij Albert Heijn kopen of online: https://www.pit-pit.com/amandelmeel.html

Amandelmeel is NIET hetzelfde als amandelpoeder!!!

** Ik verkies pecan noten maar je kan ook walnoten, hazelnoten, … kiezen.

*** Medjool dadels vind ik het lekkerst en meest zoete. 

Je kan die op de markt of bij de Marokkaan kopen. 

 

WERKWIJZE

Verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden.

Neem een ruime kom en voeg er de droge ingrediënten aan toe.

Schil de bananen en voeg ze samen met de dadels en eieren toe in de blender.

Blend tot een egale massa.

Voeg de natte ingrediënten bij de droge. Meng goed en giet het mengsel in een bakvorm.

Werk af met de amandelnoten.

Zet in de oven voor 45 minuten of tot een tandenstoker er droog terug uitkomt.

 

SMAKELIJK!

TIP

Je kan de plakjes bananenbrood afzonderlijk invriezen voor een ander moment. In de frigo blijft het bananenbrood afgedekt 2 tot 3 dagen goed.

 

paleo-bananenbrood