0
Snack

Kokosbrood

 

Ik hou er van om elke dag een lekkere, voedzame snack te hebben.

Dit kokosbrood is rijk aan gezonde vetten en eiwitten. Dit zorgt voor een stabiele bloedsuikerspiegel waardoor je honger goed gestild blijft tot de volgende maaltijd. Zo vermijd je ongecontroleerd snacken en verminder je de drang naar zoet.

 

INGREDIËNTEN voor 1 broodje

 

Natte ingrediënten:

Droge ingrediënten

  • 2 kl vanillezaadjes of extract
  • 3 el coconut nectar of agave- of ahornsiroop
  • 80g kokosmeel
  • 60g amandelmeel
  • 2 kl kaneel
  • 2 kl bakpoeder
  • snuifje zout

Afwerking:

 

Een goede snackportie is 120g.

 

WERKWIJZE

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Doe alle natte ingrediënten in de blender en blend tot een gladde massa.

Voeg alle droge ingrediënten toe in een ruime mengkom.

Giet de natte bij de droge ingrediënten en roer goed om tot een homogene massa.

Neem een met kokosolie ingevette bakvorm en giet de helft van het beslag er in.

Verdeel coconut jam in het midden over de lengte van het beslag.

Giet de andere helft van het beslag er op.

Zet in de oven voor 50 minuten.

Check of het brood klaar is. Prik met je mes in het midden van het brood en haal het mes er terug uit. Blijft er nog iets van het beslag aan het mes hangen, dan zet je het broodje nog aantal minuten langer in de oven.

Laat even afkoelen alvorens aan te snijden en op te smullen.

 

Je kan het per portie invriezen zodat je voor elke dag van de week en lekker stukje kokosbrood als snack kan eten.

 

SMAKELIJK!

Heb jij dit kokosbrood getest en goedgekeurd? Je doet mij er een groot plezier mee ze even te delen en mij (eatgoodfeelgoodmarlies) te taggen op Instagram. Dank je 🙂

Print Friendly, PDF & Email

You Might Also Like...

Geen reacties

    Laat een reactie achter


    De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.