QUINOA SPELT AMANDELMUFFIN

Zondag = mealprep dag.

Elke zondag probeer ik een aantal uurtjes vrij te houden om de boodschappen te doen en enkele maaltijden voor te bereiden voor latere momenten in de week.

Dat maakt het echt gemakkelijk. Zo moet je niet elke dag én ontbijt én tussendoortjes én lunch én avondeten staan klaar te maken.

Als ik muffins of koekjes bak, maak ik meteen een hele hoop. Die kan ik dan invriezen voor latere momenten. Handig en makkelijk! Zoals je weet, wil ik die tussendoortjes ook voedzaam houden.

Deze muffins bijvoorbeeld, bevatten enkel goede ingrediënten. Banaan, ei, granen, kaneel en plantaardige melk. Dat maakt dat je de muffins ook prima als ontbijt kan eten. Meteen een goede start van de dag 🙂

Deze ochtend dook ik de voorraadkast in met het idee SPELTmuffins te maken. Om meteen te constateren dat mijn speltmeel zo goed als op was… De oven was al aan het voorverwarmen en mijn andere ingrediënten lagen al klaar. Een dochter die al stond te springen en te roepen: “JOEHOEEEE MUFFINS!! IK HELP MEE!!” Ok, dan maar creatief zijn. Nog wat amandelmeel (ook een laatste restje) en quinoameel. Dat laatste heb ik nog niet veel gebruikt in vorige recepten. Een extra reden om het uit de kast te halen.

Bij deze dus de ” quinoa – spelt – amandelmuffin” die ook gewoon “speltmuffin” kan zijn als jij wel 300g speltmeel in uw voorraadkast hebt staan.

 

INGREDIENTEN

Voor circa 16 stuks

3 grote bananen, of 4 minder grote

3 eieren

225 ml plantaardige melk (havermelk, amandelmelk, soja)

100 gram speltmeel

100 gram amandelmeel

100 gram quinoameel

2 tl bakpoeder

1,5 tl kaneel (ook lekker met koekjeskruiden)

 

WERKWIJZE

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bekleed je muffinvorm indien nodig met bakpapier of met papieren muffinvormpjes. Of gebruik aparte flexibele muffinvormpjes. Meteen ook extra leuk om met de kids mee naar school te geven.

Plet de bananen. Dit kan met een vork maar sneller met een pureestamper 😉

Klop de eitjes los en voeg ze, samen met de melk, toe aan de bananenpuree.

Neem een aparte kom en weeg het meel af. Voeg daar het bakpoeder en de kaneel aan toe.

Breng de droge ingrediënten (meel, bakpoeder, kaneel) bij de natte ingrediënten (banaan, ei en melk)

Meng tot een glad geheel met een klopper.

Vul de muffinvormpjes voor 3/4 met het beslag.

Zet de muffins 30 minuten in de oven op 180 graden.

 

Warm op zijn lekkerst!

Daarna koel bewaren in de frigo voor maximum 3 dagen.

De andere muffins die je voor een later moment wilt houden, vries je in zodra ze afgekoeld zijn. Ik doe ze gewoonlijk in diepvrieszakjes.

Wanneer laat jij de keuken lekker geuren naar vers gebakken muffins? Laat zeker iets weten als je ze geprobeerd hebt.

 

Oh ja nog een tip… Werk de muffins af met een schijfje banaan of een amandelnootje voor ze de oven in gaan. Ziet er mooi uit EN extra lekker!

quinoa spelt amandelmuffin

SMAKELIJK!