HAVERMOUTPAP MET APPEL EN KANEEL

Als de dagen al wat frisser worden, kan ik des te meer genieten van een warm comfort ontbijtje. Deze havermoutpap is precies wat ik dan nodig heb 😉

Ik maak meteen een dubbele portie zodat ik de dag nadien gewoon nog eens hetzelfde kan eten. Het steelpannetje opnieuw even op het vuur en zonder extra moeite meteen opnieuw een heerlijk ontbijtje 😉

Je kan uiteraard zelf variëren met ander fruit en smaakmakers:

banaan – cacao – amandelpasta

peer – granaatappelpitten – walnoot

pompoen – dadel – speculaaskruiden

INGREDIËNTEN voor 4 porties

1 eetlepel kokosolie

2 appels, in stukjes gesneden

1 koffielepel kaneel

snufje nootmuskaat

100g pecannoten

200g fijne havermoutvlokken

500 – 700 ml amandelmelk

1 eetlepel erythritol

WERKWIJZE

Neem een steelpan en warm er de kokosolie in op. Bak de stukjes appel en bestrooi met kaneel en nootmuskaat.

Voeg de decaan noten, havermoutvlokken, amandelmelk en erythritol toe.

Roer en laat het 5 tot 7 minuutjes koken. Blijf roeren met een houten lepel.

Verdeel over 4 kommetjes en werk af met stukjes appel en een extra snuf kaneel.

SMAKELIJK!

x Marlies