0
Ontbijt

Appel bessen crumble

Deze crumble is een hartverwarmmend ontbijt. Heerlijk met wat kokosyoghurt erbij. Ik meng gewoonlijk een eetlepel eiwitpoeder doorheen mijn kokosyoghurt. Het zorgt meteen voor de nodige voedingsstoffen om je dag goed mee te starten.

Je kan het makkelijk op voorhand maken en 2 tot 3 dagen in de koelkast bewaren. Ideaal om het op een zondag rechtstreeks vanuit de oven op je bord te eten en maandag en dinsdag er nog plezier van te hebben.

INGREDIËNTEN voor 6 porties

  • 3 jonagold appels
  • 300g rood fruit (mag diepgevroren zijn)
  • 1 el kaneel
  • 3 el gesmolten honing
  • 100g amandelmeel
  • 50g havermout
  • 50g amandelschilfers
  • 50g walnoten of pecannoten
  • 6 el gesmolten kokosolie

1 portie is 125g van de crumble + 100g kokosyoghurt + 1 el eiwitpoeder gemengd met de kokosyoghurt

WERKWIJZE

Verwarm de oven voor op 180 graden C.

Snij de appels in stukken en voeg ze samen met het rood fruit in een ovenschaal.

Besprenkel met kaneel en de gesmolten honing.

Hak de noten in grove stukken.

Meng amandelmeel met de havermout, amandelschilfers, noten en kokosolie.

Verspreid deze topping op het fruit.

Bak voor 45 minuten in de oven.

Schep een portie op een bord en werk af met kokosyoghurt en eventueel nog een scheutje ahornsiroop of honing.

SMAKELIJK!

Print Friendly, PDF & Email

You Might Also Like...

Geen reacties

    Laat een reactie achter


    De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.