TOMAAT GARNAAL

De tomaat-garnaal met avocadomayonaise is een receptje uit “Go Keto” van Julie Van Den Kerchove.

Coeur de boeuf tomaten zijn door hun volle smaak en stevige structuur mijn favoriete tomaten. Ze zijn perfect voor dit recept. Omdat we de tomaat zoals in een klassieke tomaat garnaal nu niet gaan uithollen en de schil verwijderen is dit gerechtje in no time klaar. Voedzaam en vol van smaak. Ideaal als snelle lunch maar ook lekker als snelle lichte avondmaaltijd.

INGREDIËNTEN voor 2 porties

2 grote coeur de boeuf tomaten (+- 350g/stuk)

300g grijze garnalen

peterselie fijn gehakt

sap van 1/2 citroen

Voor de avocadomayonaise:

1 rijpe avocado, ontpit

60ml water

45 ml citroensap

1 el extra vierge olijfolie

Zwarte peper en zout naar eigen smaak

WERKWIJZE

Maak de avocadomayonaise door alle ingrediënten te mixen in de blender.

Meng 200g grijze garnalen met de avocadomayonaise in een kom.

Snij de tomaten in dikke plakken. Schik de schijfjes tomaat en garnaalsalade in een torentje op een bord. Werk af met de overige garnaaltjes en de peterselie. Druppel er nog wat olijfolie en citroensap over.

SMAKELIJK!