0
Lunch soepen

Miso noedelsoep

Een lekker vullende maaltijdsoep met heel veel groentjes, noedels en scampi.

Ik heb bij deze soep misopasta gedaan. Witte miso wordt gemaakt met gefermenteerde sojabonen en rijst. Door de korte fermentatie is de smaak mild en zoet.

Het fermentatieproces bevordert ook de groei van probiotica, gunstige bacteriën die veel gezondheidsvoordelen bieden. 

Een goede probiotica houdt de werking van onze darmen gezond. Onze darmen liggen centraal in ons lichaam. Wie daar een probleem heeft, voelt zich algemeen slecht. Wie gezonde darmen heeft, heeft een beter functionerend lichaam en meer energie.

INGREDIËNTEN voor 2 porties

  • 1 grote rode ui, in dunne halve ringen gesneden
  • 2 teentjes look, fijn gesneden
  • 1 prei, middelgroot, julienne gesneden
  • 1 kleine zoete aardappel, in kleine blokjes gesneden
  • 250g kastanje champignons, in schijfjes gesneden
  • 1/2 kl paprikapoeder
  • 1 strook kombu zeewier
  • 30g noedels
  • 400 ml kokosmelk
  • 2el misopasta
  • 200 ml water
  • 250 g scampi
  • 2 lente uitjes, in ringetjes gesneden
  • kokosolie

WERKWIJZE

Kook de noedels volgens de aanwijzingen. Spoel af met koud water en zet apart.

Zet een kookpot op het vuur en voeg er een eetlepel kokosolie aan toe.

Voeg de ui, knoflook en prei toe en roer met een houten lepel totdat de ui glazig is.

Voeg er vervolgens de zoete aardappel, champignons en paprikapoeder bij. Roer even en giet er nu de kokosmelk, water en kombu bij.

Kook de soep totdat de groentjes bijna gaar zijn. Voeg er nu de scampi aan toe en laat even kort mee koken.

Los de misopasta op in de soep en haal de strook kombu er terug uit.

Verdeel de noedels over de soepkommen en schep er de soep over. Garneer met lenteuitjes.

SMAKELIJK!

Print Friendly, PDF & Email

You Might Also Like...

Geen reacties

    Laat een reactie achter


    De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.