Miso noedelsoep

Een lekker vullende maaltijdsoep met heel veel groentjes, noedels en scampi.

Ik heb bij deze soep misopasta gedaan. Witte miso wordt gemaakt met gefermenteerde sojabonen en rijst. Door de korte fermentatie is de smaak mild en zoet.

Het fermentatieproces bevordert ook de groei van probiotica, gunstige bacteriën die veel gezondheidsvoordelen bieden. 

Een goede probiotica houdt de werking van onze darmen gezond. Onze darmen liggen centraal in ons lichaam. Wie daar een probleem heeft, voelt zich algemeen slecht. Wie gezonde darmen heeft, heeft een beter functionerend lichaam en meer energie.

INGREDIËNTEN voor 2 porties

1 grote rode ui, in dunne halve ringen gesneden

2 teentjes look, fijn gesneden

1 prei, middelgroot, julienne gesneden

1 kleine zoete aardappel, in kleine blokjes gesneden

250g kastanje champignons, in schijfjes gesneden

1/2 kl paprikapoeder

1 strook kombu zeewier

30g noedels

400 ml kokosmelk

2el misopasta

200 ml water

250 g scampi

2 lente uitjes, in ringetjes gesneden

kokosolie


WERKWIJZE

Kook de noedels volgens de aanwijzingen. Spoel af met koud water en zet apart.

Zet een kookpot op het vuur en voeg er een eetlepel kokosolie aan toe.

Voeg de ui, knoflook en prei toe en roer totdat de ui glazig is.

Doe vervolgens zoete aardappel, champignons en paprikapoeder erbij. Roer even en voeg er nu de kokosmelk, water en kombu bij.

Kook de soep totdat de groentjes bijna gaar zijn. Voeg er nu de scampi aan toe en laat even kort mee koken.

Los de misopasta op in de soep en haal de strook kombu er terug uit.

Verdeel de noedels over de soepkommen en schep er de soep over. Garneer met lenteuitjes.

SMAKELIJK