
Een simpel gerechtje maar toch met veel smaak en power. Verse zalm is rijk aan omega 3 vetzuren. Onze Westerse voeding bevat vaak te weinig van deze gunstige vetzuren. Deze omega 3 vetzuren hebben een ontstekingsremmend werking. Te weinig van deze vetzuren zorgt voor een verstoring in de balans omega 3 en omega 6. Deze verstoring heeft naast ontsteking ook gewichtstoename als gevolg. Vandaar dat het eten van de juiste vetten (vette vis, algen, lijnzaad, walnoten,…) noodzakelijk is om vetopslag in het lichaam te voorkomen. Dus wie vet wil verliezen, moet vet eten.
INGREDIĆNTEN voor 2 personen
300g verse boontjes, topjes er af gesneden
150g shiitake champignons, in schijfjes gesneden
200g kastanje champignons, in schijfjes gesneden
1 ui, in grove stukken gesneden
1 teentje look, fijn gesneden
1 kl nootmuskaat
1 kl gemalen zwarte peper
Roze Himalayazout
handvol verse kervel, fijn gesneden
3 el olijfolie
1 el kokosolie
300g verse zalm
1 el dille
WERKWIJZE
Kook de boontjes 4 minuten in gezouten water. Giet het water af en spoel ze na met koud water. Zet aan de kant.
Zet een koekenpan op het vuur met een eetlepel olijfolie. Bak er de ui goudbruin in. Voeg na een paar minuutjes een extra eetlepel olijfolie toe samen met de look, champignons en shiitake. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Als de champignons een mooi bruin gebakken kleurtje hebben, voeg je er ook de boontjes aan toe. Roer nog even door op een laag vuurtje.
Bak de zalm in kokosolie. Kruid met peper, zout en dille.
Dresseer het bord met de groenten en zalm. Werk af met verse kervel.
SMAKELIJK
x Marlies