Nooit het gevoel ‘op dieet te staan’

Mijn naam is Esther en ben 26 jaar oud. 
Sinds kort ben ik gaan samen wonen met mijn vriend. We hebben beiden een drukke job en goed gevuld sociaal leven wat me erg gelukkig maakt! Toch merkte ik na een tijdje op dat ik niet meer lekker in mijn vel zat: mijn kleding zat niet meer goed en voelde te strak, had last van huidproblemen en voelde me vaak opgeblazen en was ’s morgens vaak niet uitgerust.  

Ik besloot dat ik zo niet langer verder wou doen en bedacht een eigen aanpak om mijn levensstijl en de ‘samenwoonkilo’s’ aan te pakken. Dit liep enigszins goed, dacht ik, maar toch merkte ik weinig resultaat op. Ik bleef moe en de kilo’s verdwenen niet, integendeel… 
Dit frustreerde me en besloot hulp in te schakelen. Ik merkte dat ik nood had aan iemand die objectief en eerlijk mee kon nadenken over mijn levensstijl en of deze wel zo goed was als wat ik zelf dacht? 

Omdat ik zelf al meer dan 15 jaar vegetariër ben en enorm kan genieten van lekker eten, sprak de foodcoaching door Marlies me erg aan! Ik was op zoek naar iemand die mijn eigen vegetarisch eetpatroon onder de loep kon nemen en me kon inspireren in de gezonde, vegetarische keuken. Daarnaast wou ik geen begeleiding van iemand waarvan ik het gevoel had dat die met een wijzende vinger een eigen visie op voeding zou opdringen en me calorieën zou doen tellen. 

Integendeel, ik was op zoek naar iemand die met veel liefde voor een gezonde levensstijl anderen kan begeleiden en overtuigen van het positief effect van gezonde en natuurlijke voeding op je lichaam en geest. Dit vond ik zeker en vast terug bij Marlies en dit is waarom ik nooit het gevoel heb ‘op dieet te staan’. 

Samen bekeken we mijn huidige eetgewoontes en doelen, en hoe ik deze mits een aantal eenvoudige aanpassingen kon omzetten in gezonde alternatieven! Marlies heeft me geholpen met het doorbreken van oude, slechte gewoontes zonder dat ik het gevoel heb dat ik heb moeten ‘inleveren’ op de dingen die ik graag doe zoals koken, lekker eten, afspreken met vrienden, uitgaan en feestjes,,… 
Bovendien ervoer ik  al op korte termijn de voordelen van mijn aangepast eetpatroon: ik voel me veel minder opgeblazen, over eet me niet meer, voel me beter uit gerust, mijn acne is sterk verminderd en ook de kilo’s verdwijnen langzaam maar zeker! 
Ik zit veel beter in mijn vel en dit is de belangrijkste motivatie waarom ik blijf houden aan mijn nieuwe, veel betere eetgewoontes!