Dankzij Marlies maak ik me nooit géén zorgen meer over een jojo-effect!

Sanne: VOOR en NA met een resultaat van -15 kg!!

De zomer van 2016 vergeet ik niet snel. Ik bracht toen even mijn tijd door in het buitenland voor mijn werk. Snikhete bestemmingen zorgden ervoor dat ik plots mezelf tegenkwam. Iedereen dook tijdens de pauze zonder problemen het water in, terwijl ik maar liever gewoon aan de kant bleef. Nu ja, dat was niet waar natuurlijk. Ik wilde niets liever dan het water in, maar de schaamte voor mijn eigen lichaam groeide met de dag. Ik betrapte mij erop dat ik me constant begon te vergelijken met anderen. Waarom toch? 

Plots kwam het besef..  Ik keek in de spiegel en ik zag mezelf écht eens zoals ik was: niet mooi slank, ook niet volslank.. maar net dat meer. Ik was te zwaar. Bam. Van de ene op de andere dag zag ik het. Het leek net alsof ik het daarvoor altijd had willen ontkennen. Maar nu zag ik het dus. Gelukkig werd ik er niet van. Integendeel..

Ik besloot in het najaar van 2016 dat dit moest veranderen. Ik was vastberaden om mijn doel te halen. Ik nam ik de stap om op dieet te gaan. Ik volgde eerst een veel te streng dieet (ik zondigde namelijk niet) en de kilo’s vlogen er af.. In maart 2017 waren de resultaten al goed zichtbaar en ik bleef mijn best doen (al stak dat ‘niet mogen zondigen’ serieus tegen en dacht ik vaak: dit is toch geen manier van leven?). 

Snel had ik al door: afvallen is niet zo moeilijk, maar je gewicht HOUDEN.. Dat is nog veel moeilijker. Bij de minste paar kilo’s die er weer bijkwamen, schoot ik in paniek. ‘Ik wil en zal nooit teruggaan naar vroeger.. maar hoe in godsnaam pak ik dit aan?’. Gelukkig vond ik Marlies, van Eat Good Feel Good, in het najaar van 2017Ik had van vrienden al gehoord hoe zij werkt en dat klonk als muziek in mijn oren! 

Ik maakte een afspraak bij Marlies. Een geweldige vrouw die mij meteen vanaf moment één op mijn gemak kon stellen. Iets wat heel belangrijk is, als het gaat over je eigen lichaam.. 

Ze maakte een voedingsschema op. Ik was bijna stomverbaasd door de hoeveelheid dat ik wél mocht eten. Zoveel. En daarenboven kreeg ik het advies om zéker nu en dan te zondigen, te genieten en soms gewoon wél echt te eten waar ik zin in heb. Heerlijk. Ik nam alles met beiden handen aan en de komende maanden liepen goed. Heel goed zelfs. Het voelde helemaal niét aan als een dieet.

Nu is het 2019 en zijn we meer dan een jaar verder. Ik ga nog steeds nu en dan naar mijn afspraken bij Marlies. Zij is voor mij een soort van steun en toeverlaat. Dankzij haar vond ik evenwicht in mijn voeding. Dankzij haar blijft mijn gewicht al meer dan een jaar stabiel. Dankzij haar heb ik een hele nieuwe levensstijl wat voedsel betreft en daar hou ik van! Dankzij haar ben ik eindelijk wat mijn lichaam betreft: weer gelukkig. En heb ik bovendien weer.. vertrouwen! Als ik het kan, kan jij het ook!