PAPRIKASOEP MET TOFU

Deze paprikasoep is een smaakbommetje met dank aan de kruiden. Lekker als lichte lunch maar zeker ook als volwaardige avondmaaltijd. De gebakken tofureepjes zorgen voor de nodige proteïnes. Deze keer plantaardig. Goed als afwisseling met eitjes, gevogelte of vis. 

Dit receptje is geïnspireerd op een recept uit het kookboek “ketoplan”. Je vindt er meerdere lekkere en gezonde receptjes in. 

INGREDIENTEN

4 grote rode paprika’s zonder zaadjes, grof gesneden

2 courgettes, geschild en grof in stukken gesneden

2 tomaten, in 4 gesneden

1 eetlepel kokosolie

700 ml water

1 groentebouillonblokje

2 eetlepels tomatenpuree

1/2 koffielepel garam masala

1/2 koffielepel gerookt paprikapoeder

een snuf zeezout en versgemalen zwarte peper

200g licht gekruide tofureepjes “HOBBIT”

blaadjes basilicum en olijfolie voor de afwerking

De kruiden heb ik online gekocht bij https://www.pit-pit.com

WERKWIJZE

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Verdeel de tofureepjes op een met bakpapier beklede ovenschaal en zet voor 10 minuutjes in de oven. Check even tussendoor zodat ze zeker niet te droog en hard worden. De tijd hangt een beetje van oven tot oven af.

Zet een grote kookpot op een zacht vuurtje met 1 eetlepel kokosolie. Voeg er de paprika, courgette en tomaat aan toe en bak kort aan.

Voeg het water met bouillonblokje toe en breng aan de kook. Verlaag het vuur, dek de pot af en laat 5 minuten sudderen tot de groenten beetgaar zijn. 

Giet alles in de blender samen met de tomatenpuree, garam masala en het gerookte paprikapoeder.  Mix tot een gladde soep. Breng op smaak met peper en zout.

Giet de soep door een zeef zodat er geen velletjes meer in zitten.

Werk af met de tofureepjes, basilicum en enkele druppels olijfolie.

SMAKELIJK!