WORTEL CAKE MUFFINS

Wat als je nu eens een gebakje kan eten als ontbijt? Is dat dan geen meevaller? Deze wortelcake muffins zijn naast lekker ook nog eens gezond. Ideaal toch 😉

INGREDIËNTEN voor 12 muffins

Natte ingrediënten

1 banaan

2 eieren

2 el gesmolten kokosolie

1 kl vanille extract

100 ml amandelmelk

100 ml ahornsiroop

 

Droge ingrediënten

150g havermeel

1 kl bakpoeder

1,5 kl kaneel

1/4 kl nootmuskaat

1/4 kl kardemom

snufje zout

100g fijn geraspte wortel

60g walnoten, gehakt

 

Afwerking: extra walnoten

 

 

WERKWIJZE

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Doe alle natte ingrediënten in de blender en blend tot een gladde massa.

Doe alle droge ingrediënten in een ruime mengkom en meng zodat alles mooi verdeeld is.

Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge en meng tot alles een mooie gladde massa wordt.

Vet uw muffinvormpjes in met kokosolie.

Giet het beslag in de muffinvormpjes tot ze voor 3/4 gevuld zijn.

Werk af met stukjes walnoot.

Zet in de oven voor 18 minuten.

Haal uit de oven, laat afkoelen en geniet!

 

SMAKELIJK