CHOCOLADE BALLEN

Deze chocolade ballen bevatten in vergelijking met andere bliss balls minder suikers. Ik heb minder dadels en honing gebruikt maar meer noten. Een verantwoorde snack die geen invloed zal hebben op de bloedsuikerspiegel.

Het receptje is op basis van de chocoladeballen van het boek: KETOPLAN. Ik heb het een beetje aangepast naar eigen smaak.

TIP Ik bewaar ze altijd in de diepvries. Zo blijven ze langer goed maar vooral: zo zijn ze uit mijn zicht en dus minder verleiding 😉

INGREDIËNTEN voor 16 balletjes

150g geraspte kokos (= kokosschilfers)

250g amandelpasta (ik neem die van “Monki”, te koop in de Bioplanet)

2 eetlepels kokosbloem

2 eetlepels ongezoete cacaopoeder

1 el gesmolten kokosolie

1 eetlepel honing

3 medjool dadels, ontpit

flinke snuf zeezout

AFWERKING: fijn gehakte cacaonibs, je kan ook kokosschilfers of hennepzaadjes gebruiken

WERKWIJZE

Meng alle ingrediënten in een keukenrobot tot een plakkerig geheel.

Schep het mengsel in een potje en zet het 30 min weg in de diepvries.

Als ze voldoende gekoeld zijn, kan je er makkelijker balletjes van rollen.

Nadat de balletjes gerold zijn, rol je ze even door een kommetje met fijngehakte cacaonibs.

Bewaar in de frigo of diepvries.

SMAKELIJK!

PORTIE: 2 balletjes zijn goed voor 1 snackmoment.