COUS COUS BOERENKOOL BOWL

Als je uw dag wil starten met een power ontbijtje… wel dat is er eentje.

Ik hoor je al meteen denken uuuhm daar heb ik ‘s morgens geen tijd voor hoor. Probeer het dan eens in het weekend wanneer je iets meer tijd hebt. En in de week is dit ook heerlijk als lunch of avondmaaltijd. 

Het was de bedoeling om het eitje te pocheren. Maar aangezien ik daar geweldig goed in ben :-/ niet dus, heb ik na 2 mislukte pogingen en 2 ongekookte eieren op de grond te laten vallen, maar even gewoon gedaan en mijn overige eitjes gekookt. Ik daag je uit om er wel een perfect gepocheerd eitje bij te maken. #alletipszijnwelkom #jaikgeefeendraaiaanhetwater

 

INGREDIENTEN voor 2 personen

100g ongekookte couscous

200ml water

sap van 1/2 citroen

1 kl kokosolie

1 sjalot, fijn gesneden

2 handjes boerenkool, gesneden

4 handjes spinazie

2 eieren, gepocheerd of gekookt

1/2 avocado

 

Voor de pesto

40g pecannoten

sap van 1/2 citroen

50 ml water

30g verse basilicum

50 ml olijfolie extra vierge

1/2 teentje knoflook

Optioneel: 1 kl tahin

 

WERKWIJZE

Rooster de noten in een pan zonder vetstof.

Doe de noten samen met de andere ingredienten voor de pesto in de blender of keukenmachine. Blend tot een smeuige massa. Wil je het graag vloeibaarder? Voeg dan nog een beetje water toe.

Zet aan de kant.

Zet de 200ml water aan de kook in een steelpannetje op een laag vuurtje.

Verdeel de couscous in een ruime ovenschaal.

Zodra het water kookt, giet je het over de couscous. Laat een 3 tal minuten inttrekken. Maak de couscous los met een vork.

Smelt de kokosolie in een pan op een laag vuurtje. Voeg er de gesneden sjalot en na 2 minuten ook de spinazie en boerenkool aan toe.

Kook op pocheer het eitje. Snij de avocado in stukjes.

Verdeel de couscous over 2 borden. Leg de groentemix en avocado er op. Werk af met een schep pesto en het eitje.

SMAKELIJK!