BANANENBROOD

 

Dit gebak is niet alleen overheerlijk en gezond, maar zit ook nog eens vol met goede eiwitten. Ideaal als ontbijt on the go, tussendoortje of postworkoutsnack.

Bovendien glutenvrij en lactosevrij.

Je kan het afgekoelde bananenbrood per portie invriezen voor een later moment. Handig toch!

 

INGREDIENTEN

200g amandelmeel

200g (glutenvrije) havermoutvlokken

4 grote rijpe bananen

4 eieren

300 ml plantaardige melk (zoals ongezoete amandelmelk)

3 koffielepels bakpoeder

zaadjes van 2 vanillestokjes of 2 kl vanille essence

2 koffielepels kaneel

Optioneel voor wie het extra zoet wil: 2 eetlepels kokosbloesemsuiker.

Voor de afwerking: amandelnoten, pure chocolade of schijfjes banaan

 

WERKWIJZE

Verwarm de oven voor op 200°C.

Schil de bananen en prak ze fijn met een vork of zoals ik het gewoonlijk doe, met een pureestamper in een grote mengkom.

Voeg er de 4 eieren en melk bij en klop ze los met de bananen.

Voeg er de zaadjes van de vanillestokjes bij.

Weeg de havermoutvlokken en amandelmeel af. Voeg ze samen met de kaneel en bakpoeder toe aan het banaan-melk-ei mengsel.

Meng alles goed samen.

Doe het mengsel in 1 of verdeel het over 2 bakvormen en werk af met amandelnoten.

Zet voor 40 minuten in de oven.

 

SMAKELIJK!

 

** Je kan ook de 200g havermoutvlokken en 200g amandelmeel vervangen door 400g speltmeel.

 

BIJ WIE STAAT DIT BANANENBROODJE HEERLIJK TE RUIKEN IN DE OVEN?

MAAK ER ANDEREN JALOERS MEE DOOR HET TE DELEN OP FB EN IG 😉