0
Snack

Bananenbrood

Het meest gegeten EGFG snackje is dit bananenbrood. Lekker, zoet en toch goed samengesteld. Een mooie balans tussen goede vetten, de juiste koolhydraten en een bron van eiwitten.

De bananen en dadels maken het gebak zoet genoeg zodat het overbodig is om een andere zoetstof toe te voegen. 

Omdat het makkelijk, snel, lekker EN gezond is, is dit receptje EGFG – proof 😉 en mocht deze niet ontbreken in het receptenlijstje.

Dus waar wachten jullie nog op? Oven voorverwarmen, handen uit de mouwen en ACTIE!

INGREDIËNTEN

  • 3 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 3 ontpitte medjouldadels
  • 150g amandelmeel
  • 75g fijngehakte noten
  • 2kl bakpoeder
  • 30g geraspte kokos
  • snufje zout
  • 2 el pure chocoladestukjes
  • Voor de afwerking: handvol amandelnoten

120g bananenbrood is een goede portie als snack.

Je kan de plakjes bananenbrood afzonderlijk invriezen voor een ander moment. In de frigo blijft het bananenbrood afgedekt 2 tot 3 dagen goed.

WERKWIJZE

Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.

Neem een ruime kom en voeg er amandelmeel, kokos, bakpoeder en noten aan toe.

Schil de bananen en voeg ze samen met de dadels en eieren toe in de blender.

Blend tot een egale massa.

Giet het banaanmengsel in de kom met amandelmeel.

Spatel er de chocolade stukjes bij.

Giet het mengsel in een bakvorm.

Werk af met de amandelnoten of een extra halve banaan in de lengte in 2 gesneden.

Zet in de oven voor 45 minuten of tot een tandenstoker er droog terug uitkomt.

SMAKELIJK!

Print Friendly, PDF & Email

You Might Also Like...

Geen reacties

    Laat een reactie achter


    De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.