ROMIGE BROCCOLISOEP

 

Een romige soep zonder room, volledig guilt-free en bovendien ook nog eens vegan.

 

Het weer begint stilletjes aan terug frisser te worden. De zomerse slaatjes als lunch kunnen we ter afwisseling vervangen door een verse groentesoep.

 

MEALPREP

Handig als je op een vrije dag meteen een grote kom soep maakt. Vries ze in per portie. Zo heb je snel een lekkere lunch voor op het werk. Neem er nog 2 crackers bij en enkele schijfjes kippewit.

Gegarandeerd kom jij uw namiddag door zonder dipjes!

 

INGREDIENTEN

¾ cup ongeroosterde en ongezouten cashewnoten

2 el olijfolie

1 grote ui

2 teentjes knoflook

2 stronken broccoli

4 wortels

4 stengels selder

1 groentebouillonblokje

een snufje zout en peper

 

 

WERKWIJZE

Doe de cashewnoten in een kommetje en doe er water bij totdat de cashews volledig in het water zitten.

Laat minstens 30 minuten weken.

Snij de wortels, selder en broccoli in kleinere stukken.

Snij de ui en de knoflook fijn.

Zet een grote pot op een middelmatig vuur met 2 el olijfolie.

Voeg er de ui aan toe en laat in 3 minuutjes glazig worden.

Voeg er nu de wortel en selder aan toe.

Na 5 minuutjes voeg je de broccoli en de knoflook toe.

Laat nog 5 minuutjes gaar worden en overgiet de groenten met 1 liter water.

Voeg het bouillonblokje toe.

Verminder het vuur een beetje en laat voor 15 minuutjes sudderen.

Met een mixer pureer je de soep. Heb je de soep graag vloeibaarder, dan kan je nog wat extra water toevoegen.

Giet het water van de cashewnoten af en spoel ze nog even met vers water.

Doe de cashewnoten in een blender en voeg er 1 cup vers water aan toe. Blend tot je een egale mooi vloeibare “room” krijgt.

Schep de soep in een kommetje en werk af met een eetlepel van de cashewroom, peper en zout.

 

SMAKELIJK!