POWER QUINOA SALADE

De zon is duidelijk nog in het land! Me happy 🙂
Een ideaal moment om nog een recept van een salade met jullie te delen.
Deze quinoa salade is een volwaardige lunch. Mijn klanten weten ondertussen dat een lunch vooral uit heel veel groenten moet bestaan maar dat goede vetten en zeker voldoende eiwitten niet mogen ontbreken. Dit is belangrijk om uw bloedsuikerspiegel stabiel te kunnen houden. Maw namiddagdipjes en “nood-aan-suiker-aanvallen” bij het snoepapparaat te vermijden.
Naast voedzaam moet uw lunch vooral ook lekker en makkelijk te bereiden zijn.

Bij deze hieronder een topgerechtje!

INGREDIENTEN

60g quinoa ongekookt gewogen

1 stick kombuzeewier of 1/3 groentebouillonblokje

20g ongezouten cashewnoten

250g rode biet, voorgekookt

1 groene appel

1 kleine rode ui

1 el olijfolie

Sap van 1/2 sinaasappel

Geraspte schil van 1/4 sinaasappel

250g kippenwit of gegrilde kipfilet

Platte peterselie

Peper en Zout

WERKWIJZE

Spoel de quinoa goed af onder stromend water.

Kook de quinoa gaar in dubbel zoveel water samen met de stick kombuzeewier.

Laat afkoelen.

Rooster ondertussen de noten in een pan met anti aanklaag.

Snijd de rode bieten en appel in blokjes.

Snij de rode ui in ringen.

Meng de quinoa met de rode biet, appel en rode ui.

Maak de dressing door olijfolie, sinaasappelsap en zeste te mengen.

Voeg de dressing toe aan de salade.

Snij de gegrilde kipfilet in stukken en meng onder de salade.

Kruid af met peper, zout en platte peterselie.

SMAKELIJK!