PITTIGE BLOEMKOOLSOEP

 

 

Wie op zoek is naar een verwarmend soepje moet zeker dit receptje eens proberen.

Want euh spicy it is!

 

INGREDIENTEN voor 4 personen

Roosjes van 1 bloemkool

2 el gesmolten kokosolie

1 ui, versnipperd

2 tot 3 kl rode currypasta (afhankelijk van hoe pittig je het wilt)

1 liter groentebouillon (of 1 liter water en 1 bouillonblokje)

1 blikje (300 ml) kokosmelk

snufje zout

1 lente ui, in dunne ringen gesneden

1 el verse basilicum, fijn gesneden

 

WERKWIJZE

Verwarm de oven voor op 200°C.

Vermeng de bloemkoolroosjes met 1 el kokosolie en leg ze op een met bakpapier beklede ovenschaal.

Zet de oven op grillstand. Schuif de ovenschaal voor 20 minuten in de oven of tot de bloemkoolroosjes lichtjes bruin kleuren.

Als de bloemkoolroosjes goudbruin zijn, haal je de schaal uit de oven. Hou enkele roosjes apart voor de garnering achteraf.

Zet een ruime pot op het vuur en verwarm hierin de andere eetlepel kokosolie.

Bak hierin de ui en voeg een snufje zout toe.

Zodra de ui glazig is, voeg je de currypasta toe.

Voeg er de bloemkoolroosjes aan toe en meng alles mooi door elkaar.

Voeg nu de bouillon en kokosmelk toe. Meng en laat 10 minuutjes zachtjes koken.

Neem de pot van het vuur en pureer met een staafmixer.

Als de soep erg dik is, voeg er dan nog water aan toe.

Werk af met basilicum, lente ui en enkele bloemkoolroosjes.

 

SMAKELIJK!