KOKOS CURRY PASTA

Een kokos curry pasta is ideaal om te maken als je een hoop groenten in de frigo over hebt en weinig afwas wilt 😉

Ik voeg er altijd nog een stukje vis of wat scampi aan toe. Maar deze keer heb ik er gewoon wat eitjes bij gekookt. Niet de beste smaak combinatie maar wel goed voor een portie eiwitten.

 

INGREDIËNTEN voor 4 personen

kokosolie

1 grote ui, gesneden

3 teentjes look, geperst

1 cm gember, geraspt

250g kastanje champignons, in schijfjes gesneden

1 courgette, in blokjes gesneden

1 rode paprika, in stukjes gesneden

1 broccoli

200g spelt spirulina tagliatelle*

1 blik kokosmelk

2 el rode curry pasta

1 el soyasaus

1/2 el rijstazijn

1 kl kokosbloesemsuiker

sap van 1 limoen

snufje zout

*je kan natuurlijk ook andere pasta kiezen.

 

 

WERKWIJZE

Kook de pasta samen met de broccoli gaar. Giet het vocht af en zet aan de kant.

Zet een ruime koekenpan op het vuur en warm er 1 el kokosolie in.

Voeg er de ui aan toe en bak tot stukjes glazig zijn.

Doe er nu de look en gember bij en bak even mee.

Roer goed met een houten lepel zodat niets aanbakt.

Voeg er de champignons aan toe en bak ze goudbruin. Daarna de courgette en paprika.

Overgiet met de kokosmelk.

Roer er de currypasta bij.

Voeg er nu de sojasaus, rijstazijn en kokosbloesemsuiker aan toe.

Laat even inkoken.

De gekookte pasta en broccoli mogen er nu ook bij. Roer goed om.

Werk af met het limoensap en een snufje zout.

Serveer met stukjes gebakken kip, scampi of tofu.

 

SMAKELIJK!

 

IMG_1151 IMG_1150