BOEKWEITWRAPS

Ik vind een wrap eten als lunch een leuke afwisseling met een salade of soep.

Een boekweitwrap is zo snel gemaakt. Ik maak ze altijd op voorhand en dan meteen een groter aantal zodat ik ze per stuk kan invriezen voor een later moment. Handig! Bij weinig tijd heb je snel een plakje zalm, avocado en wat groentjes ertussen gerold.

Een voedzame, lekkere lunch in no time. Uiteraard kan je ze vullen met andere groentjes en met bijvoorbeeld scampi, garnalen of stukjes kip.

Ook lekker met bietenspread, stukjes peer, walnoten, rucola en kip.

 

INGREDIËNTEN voor 8 wraps

200g boekweitmeel

4 eieren

500 ml water

een goede snuf zout

versgemalen zwarte peper

gedroogde basilicum (of andere kruiden naar eigen smaak)

kokosolie

 

INGREDIËNTEN VOOR DE VULLING van 1 wrap

1/2 avocado

gedroogde chilivlokken

100g gerookte zalm

300g rauwkostgroentjes naar keuze

 

WERKWIJZE

Doe het boekweitmeel in een kom en voeg er een snuf zout, peper en basilicum aan toe.

Klop 1 voor 1 de eieren door het boekweitmeel en vervolgens het water. Meng goed tot een egaal beslag.

Verhit wat kokosolie in een koekenpan en voeg er een pollepel beslag aan toe. Verdeel het beslag over de hele pan zodat je een dunne wrap krijgt. Bak de wrap op dezelfde manier zoals je een pannenkoeken zou bakken.

Herhaal tot het beslag op is.

Dresseer een afgekoelde wrap met avocado, zalm en een deel van de groentjes. Kruid met chilivlokken.

Rol de wrap op.

Dresseer de rest van de groentjes ook op het bord en besprenkel met olijfolie, peper en zout.

 

SMAKELIJK!