KRUIDIGE WORTELDIP MET KOMIJN

Groenten kan je op zoveel verschillende manieren eten. Ik vind het leuk om ermee te experimenteren. Op die manier kan je groenten gebruiken als spread of dipsaus. Een toast besmeerd met deze worteldip afgewerkt met gegrilde kip. Een lekker voedzaam ontbijt om je dag mee te starten.

Ook als aperitiefhapje is het winner. De kruiden maken de dip pittig en verrassend.

INGREDIËNTEN voor 4 personen

350g wortelen

1 el olijfolie

1 kleine ui

2 teentjes look

1/2 kl zout

60 ml groentebouillon

3 el tahini

sap van 1/2 citroen

1/2 kl komijn

2 cm verse gember

snuifje kaneel

snuifje cayennepeper

voor de liefhebbers: klein handje verse koriander

zwarte sesamzaadjes

WERKWIJZE

Schil de wortels en stoom of kook ze gaar.

Doe alle ingrediënten, behalve de verse koriander en zwarte sesam, in de blender en mix tot een egale massa.

Doe de verse koriander erbij en blend er even kort door.

Schep in een leuk kommetje en werk af met zwarte sesamzaadjes en enkele druppels extra vierge olijfolie.

SMAKELIJK!

Receptje van Steffi Vertriest. Nog meer leuke receptjes in haar boeken: “De gezonde goesting”.