ZALMBALLETJES MET ROZE PUREE

*kidsproof*

INGREDIËNTEN voor 2 a 3 porties

4 pastinaken (600g), geschild en in stukjes gesneden

1 gekookte kleine rode biet, in stukjes gesneden

200g champignons, in 4 gesneden

500g verse zalm, zonder graten

2 el rode currypasta

1 el sojasaus

platte peterselie

zout

peper

kokosolie

enkele druppels citroensap

WERKWIJZE

Kook of stoom de pastinaken gaar.

Doe de zalm samen met de rode currypasta, sojasaus, een paar blaadjes platte peterselie, peper en zout in een keukenrobot. Mix tot zalmgehakt.

Rol balletjes van het zalmgehakt.

Zet een pan op het vuur met een eetlepel kokosolie en bak er de zalmballetjes in.

Als de zalmballetjes aan beide kanten mooi gebakken zijn, leg je ze op een bord bedekt met een paar vellen keukenpapier.

Bak in dezelfde pan de champignons goudbruin.

Giet het kookvocht van de pastinaken af. Doe de stukjes pastinaak samen met de rode biet in de blender en mix tot een gladde puree.

Dresseer op een bord en werk af met een blaadje peterselie en een paar druppeltjes citroensap.

SMAKELIJK!