0
Dinner

Visschotel met bloemkoolsaus

 

Dit is een makkelijk en snel receptje. Je kan het op voorhand klaar maken. Als mealprep, zodat je in de week na een drukke werkdag snel een lekkere maaltijd hebt. Ook handig als je (gezonde) vrienden op bezoek hebt.

De traditionele bechamelsaus wordt vervangen door bloemkoolsaus. Geen room, geen kaas maar wel extra groentjes 🙂

 

Ingrediënten voor 4 porties

  • 2 kleine bloemkolen, in roosjes gesneden
  • 1/2 blokje groentebouillon
  • snuifje nootmuskaat
  • 3 eetlepels edelgist
  • 350g wortelen, geschild en in stukjes gesneden
  • 2 dikke stengels wit van prei, in dunne schijfjes gesneden
  • 800g kabeljauw
  • peper en zout
  • 4 eetlepels amandelschilfers

 

Je kan ook kiezen voor verschillende vissoorten. Lekker in combinatie met zalm, scampi,..

 

Werkwijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Stoom of kook de bloemkool gaar.

Doe de gare bloemkool samen met de edelgist, bouillonblokje, nootmuskaat, peper en zout in de blender. Blend tot een glad geheel.

Neem een ovenschotel en leg er de kabeljauwhaasjes naast elkaar in. Leg er de prei en wortels bovenop en werk af met de bloemkoolsaus.

Strooi er de amandelschilfers over en zet voor 25 minuten in de oven.

 

SMAKELIJK!

 

De inspiratie van dit gerechtje heb ik van een recept van Steffi Vertriest. In haar kookboeken: “Gezonde Goesting” vind je nog meer healthy receptjes.

Print Friendly, PDF & Email

You Might Also Like...

Geen reacties

    Laat een reactie achter


    De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.