VISSCHOTEL

Dit is een makkelijk en snel receptje. Je kan het op voorhand klaar maken. Als mealprep, zodat je in de week na een drukke werkdag snel een lekkere maaltijd hebt. Ook handig als je (gezonde) vrienden op bezoek hebt.

De traditionele bechamelsaus wordt vervangen door bloemkoolsaus. Geen room, geen kaas maar wel extra groentjes 🙂

De inspiratie van dit gerechtje heb ik van een recept van Steffi Vertriest. In haar kookboeken: “Gezonde Goesting” vind je nog meer healthy receptjes.

INGREDIËNTEN voor 4 porties

2 kleine bloemkolen, in roosjes gesneden

1/2 blokje groentebouillon

snuifje nootmuskaat

3 eetlepels edelgist

350g wortelen, geschild en in stukjes gesneden

2 dikke stengels wit van prei, in dunne schijfjes gesneden

800g kabeljauw

peper en zout

4 eetlepels amandelschilfers

WERKWIJZE

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Stoom of kook de bloemkool gaar.

Doe de gare bloemkool samen met de edelgist, bouillonblokje, nootmuskaat, peper en zout in de blender. Blend tot een glad geheel.

Neem een ovenschotel en leg er de kabeljauwhaasjes naast elkaar in. Leg er de prei en wortels bovenop en werk af met de bloemkoolsaus.

Strooi er de amandelschilfers over en zet voor 25 minuten in de oven.

SMAKELIJK!