KNOLSELDER SOEP

Soep is voor mij een makkelijke, lekkere en gezonde avondmaaltijd.

Voor een goed verzadigd gevoel is het belangrijk om eiwitten, dwz gevogelte, vis of eieren, toe te voegen aan uw bord soep. Deze knolseldersoep is heerlijk romig door de kokosmelk. En een vleugje spicy door de kardemom.

Ik heb me voor dit recept laten inspireren door Rens Kroes. Ze heeft nog een aantal heerlijke soepreceptjes online staan. Dus zeker eens een kijkje nemen.

INGREDIËNTEN voor 4 porties

1 eetlepel kokosolie of olijfolie

2 sjalotten

1 koffielepel lookpoeder of 2 teentjes look

500g knolselder

1 middelgrote zoete aardappel

750 ml water

240 ml kokosmelk

2 groente bouillonblokjes

snufje kardemom

vers gemalen zwarte peper

zout

10g zongedroogde tomaatjes

200g champignons, in schijfjes gesneden

3 el fijngesneden bieslook

500g rivierkreeftjes

WERKWIJZE

Smelt de kokosolie in een grote pan of kookpot.

Snij de ui, knolselder en zoete aardappel in stukjes.

Bak de ui glazig en doe na een minuutje het lookpoeder en de knolselder erbij.

Bak het mengsel 10 minuten.

Voeg er nu het water, bouillonblokjes, zoete aardappel, kokosmelk en kruiden aan toe.

Kook het ongeveer 20 minuten en bak ondertussen de champignons goudbruin in een koekenpan.

Mix de soep samen met de zongedroogde tomaatjes.

Schenk de soep in een diep bord.

Werk af met de champignons, rivierkreeften, bieslook, peper en zout.

SMAKELIJK!