GEZONDE LASAGNE

Een beetje creatief zijn in de keuken helpt om van de lekkere klassiekers een gezonde versie te maken.

Bij deze lasagne zijn de pastabladen vervangen door pompoen. Rund of varkensgehakt is vervangen door kippengehakt. En een bechamelsaus op basis van bloemkool ipv boter, bloem en melk.

Op die manier krijg je naast een lekker ook meteen een voedzaam gerecht waar je lichaam blij van wordt.

Bij deze dan ook meteen gluten- en lactosevrij. Koolhydraatarm maar dan weer rijk aan vitamines en mineralen door de verschillende groenten.

INGREDIƋNTEN voor 4 porties

350g pompoen lasagnebladen (bij Albert Heijn)

1 courgette, in schijfjes gesneden

4 eetlepels amandelschilfers

Voor de tomatensaus:

1 eetlepel olijfolie

1 ui, fijn gesneden

2 teentjes look, fijn gesneden

500g kippengehakt

500ml passata di pomodoro (of andere tomatenpassata)

1 blikje (70g) tomatenpuree

2 eetlepels zongedroogde tomaatjes

gedroogde oregano en basilicum

Voor de bloemkoolsaus:

1 grote bloemkool

1/4 blokje groentebouillon

4 eetlepels edelgist (optioneel)

Snuf nootmuskaat

Snuf zout

scheutje olijfolie

WERKWIJZE

Breng water aan de kook en voeg er de bloemkool aan toe. Kook tot de bloemkool gaar is. Als je met een vork makkelijk kan doorprikken.

Stoof de ui en look in olijfolie aan in een grote pan of kom.

Voeg er het kippengehakt aan toe en bak even aan.

Voeg er de tomatenpassata, tomatenpuree, oregano, basilicum en zongedroogde tomaatjes aan toe.

Zet op een zacht vuurtje en maak ondertussen de bechamelsaus:

Giet het kookvocht weg en voeg de gare bloemkoolroosjes toe aan de blender samen met groentebouillon, edelgist, nootmuskaat, zout en een scheutje olijfolie. Blend tot een gladde massa.

Neem een ovenschaal en vorm laagjes:

  • bloemkoolsaus
  • pompoen
  • tomatensaus
  • schijfjes courgette
  • pompoen

Eindig met een laagje bloemkoolsaus en werk af met de amandelschilfers.

Zet 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.

Haal uit de oven en laat 5 minuutjes staan om het geheel stevig te laten worden alvorens aan te snijden.

SMAKELIJK!