GEMARINEERDE KOOLRABI SALADE

 

Nu de zon nog aan het schijnen is, profiteer ik alvast van de lekkere lichtje slaatjes. Ik hou er wel niet van om elke dag sla, tomaat en komkommer te eten. Het liefst eet ik die zo weinig mogelijk. Ik ben dat eerlijk gezegd snel beu gegeten. Daarom ga ik in de biowinkel altijd op zoek naar andere groentjes dat ik rauw kan eten. Dit kunnen groene asperges zijn, boerenkool of zoals vandaag koolrabi.

Om de koolrabi wat meer pit te geven gaan we die marineren. Daarbij een lekkere biethumus en pittige haloumi. Geen sprake van een saaie smaakloze lunch/dinner.

 

INGREDIENTEN voor 2 personen

1 koolrabi

1 rode appel

1 el olijfolie

1 kl bruine rijstazijn of appelazijn

1 kl ui look kruiden

snufje zout

 

200g rode biet, voorgekookt

1 el olijfolie

70g macadamianoten

snufje zout

sap van ¼ citroen

snufje lookpoeder

 

120g Halloumi

Rucola

Dille

Munt

Zwarte peper

 

WERKWIJZE

Schil de koolrabi en was de appel.

Snij de koolrabi en appel in dunne schijfjes door gebruik te maken van een mandoline.

Meng deze in een ruime kom met de olijfolie, rijstazijn, ui – lookkruiden en zout.

Laat 1 uur marineren.

 

Doe de macadamia noten in een kom met water en laat 30 minuten weken.

 

Giet de noten af en voeg ze samen met de rode biet, olijfolie, zout, lookpoeder en citroensap toe aan de blender.

Blend tot een smeuïge massa.

 

Snij de halloumi in dunne plakjes en grill tot ze goudbruin kleuren.

 

Neem een bord en strijk er een grote eetlepel rode biethumus op. Voeg een beetje rucola, gemarineerde koolrabi en appel toe op de rode biet.

Leg er de halloumi bij en werk af met dille, munt en versgemalen zwarte peper.

 

 

SMAKELIJK!

 

De overgebleven rode biethumus bewaart nog een paar dagen in de frigo. Ze zal van pas komen als dip met rauwkostgroentjes of spread op een cracker of zuurdesembroodje.

 

 

koolrabi salade