BOERENKOOL ZALM SALADE

 

 

Een heerlijke salade boordevol vitaminen, mineralen en gezonde vetten. Kortom alles wat je nodig hebt voor een extra boost op koude winterdagen.

 

INGREDIENTEN voor 2 personen

2 el zonnebloempitten

2 wortels, in stukken

2 pastinaken, in stukken

2 el olijfolie

250g boerenkool, gesneden

2 el hennepzaad

1/2 avocado, in stukjes

sap van 1/2 citroen

300g zalm

dille

P & Z

Voor de dressing

1 el dadelsiroop

2 el vers citroensap

3 el tamari

snufje knoflookpoeder

2 el extra vergine olijfolie

 

WERKWIJZE

Zet een pan op het vuur en rooster er de zonnebloempitten in tot ze goudbruin kleuren. Zet apart.

Leg de stukjes wortel en pastinaak op een bakplaat en besprenkel met een beetje olijfolie, peper en zout. Rooster een half uurtje.

Bestrooi de zalm met dille en besprenkel met olijfolie. Zet in de oven voor 20 min.

Terwijl de oven zijn werk doet, maak je de dressing door alle ingredi├źnten te mengen. Masseer met je handen de dressing door de boerenkool. Zet apart.

Meng de boerenkool met de pitten, wortel en pastinaak. Werk af met de hennepzaadjes, stukjes avocado en zalm. Besprenkel het gerechtje met citroensap naar eigen smaak.

 

SMAKELIJK!

TIP
Je kan de boerenkool ook even in de oven krokant bakken. Masseer de boerenkool met een scheutje olijfolie en een snufje zout. Leg op een bakplaat en zet dit voor 3 minuten onder de grill.
De dressing (met 1 el olijfolie ipv 2) kan je dan achteraf toevoegen.

boerenkool-zalm-salade