CHEESY CREAMY VEGAN PASTA

Een kaassaus zonder kaas… Het kan! Even lekker als je het mij vraagt en veel voedzamer!!

 

Edelgist zorgt voor een extra smaak en zit vol gezondheidsvoordelen.

 

Het bevat van nature veel vitamines die bijdragen tot het vergroten van de weerstand en het versterken van het metabolisme.

 

Goed om te weten is dat edelgist een inactief gist is. Mensen die een gistvrij dieet volgen ivm candida zullen geen last krijgen van edelgist.

 

De edelgistvlokken zijn rijk aan plantaardige eiwitten en daarmee een mooie toevoeging aan een gerecht voor iemand die vegetarisch/veganistisch eet.

 

Deze MOET je echt proberen!

 

INGREDIENTEN voor 2 personen

Voor de saus: (voor meerdere porties*)

2 cups cashew noten: 2 tot 4 uren laten weken in water

¼ cup water

¼ cup vers citroensap

½ cup edelgist

3 teentjes knoflook

1 kl Himalaya zout of zeezout

1 kl lookpoeder (optioneel)

 

Voor de pasta:

2 courgettes of 140g speltpasta

100g diepvrieserwtjes

1 ui

250g champignons

175g vega gegrilde stukjes of 8 falafels

kokosolie

platte peterselie als afwerking

 

WERKWIJZE

Voor de saus:

Giet het water af van de geweekte cashewnoten.

Plaats de cashewnoten samen met de andere ingrediënten voor de saus in de blender.

Blend tot een egale massa. Voeg eventueel wat extra water toe tot de gewenste consistentie.

 

Voor de pasta:

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Of wie koolhydraatarm wil eten, vervangt de speltpasta door courgettesliertjes. Deze maak je met een groentesnijder.

2 minuten voor het einde van de kooktijd voeg je de diepvrieserwtjes toe. Of je kookt de diepvrieserwtjes even apart.

Giet alles af in een vergiet.

Schil en snij de ui.

Maak de champignons zuiver en snij ze in vier.

Zet een pan op het vuur en voeg er een eetlepel kokosolie aan toe. Fruit er de ui in en voeg de champignons toe. Na een paar minuutjes voeg je er ook de vega stukjes aan toe. Laat op een middelmatig vuurtje tot de vega stukjes een mooi bruin gebakken kleurtje hebben.

Neem een mengkom en voeg er de courgetti (of pasta) en 2 eetlepels saus aan toe. Meng goed zodat de saus zich goed kan verdelen. Schep over in 2 borden. Werk af met de erwtjes, ui, champignons, vega stukjes en platte peterselie.

 

SMAKELIJK!

 

*de overgebleven saus bewaart nog 3 tot 4 dagen in de koelkast. Ook lekker als spread op een cracker of als dipsaus voor een rauwkostsnack.