QUAKER OATMEAL COOKIES

QUAKER OATMEAL COOKIES

De meest famous EGFG koekjes eindelijk online! Mijn klanten moet ik er alvast niet meer van overtuigen. Dit is hun dagelijks vieruurtje bij een tas koffie of thee. Door de aanwezige eiwitten stilt het snel de honger. De havermout geeft je een energyboost zodat een namiddagdipje geen kans krijgt.

Het weekend staat voor de deur en de regen hangt al in de wolken. Hop naar de winkel voor de nodige ingrediënten en bakken maar.

Het laatste trimester voor de kids kan voorbereid van start gaan. Vervang de standaard suikerrijke koekjes door deze gezonde variant.

Ik beloof je dat ook de kids ze lekker vinden.

 

 INGREDIENTEN

1 kopje kokosolie, gesmolten = 15 eetlepels

1 kopje ahornsiroop = 12 eetlepels

500g Quaker havermoutvlokken

120g amandelschilfers

300g medjool dadels, fijn gehakt ***

1 koffielepel kaneel of koekjes kruiden

6 grote eieren, losgeklopt

 

BEREIDING

Oven voorverwarmen op 180°C.

Doe de havermoutvlokken, amandelschilfers, dadels en kaneel in een mengkom.

Voeg er de gesmolten kokosolie en ahornsiroop aan toe en meng alles door elkaar.

Meng ook de eieren bij het geheel.

Schep het mengsel in een met bakpapier beklede ovenschotel (40x30cm). Leg er nu nog een vel bakpapier op en druk met een andere schaal het mengsel stevig aan. Op die manier krijg je een egale en compacte laag van ongeveer 1 cm hoog.

Bak 30 min en laat vervolgens de schotel 20 min afkoelen.

Haal de koek uit de schotel en snij in vierkante koekjes.

Laat ze verder afkoelen.

Bewaar in een afgesloten doos voor enkele dagen of in het vriesvak.

1 portie = 40g

 

SMAKELIJK!

 

oatmeal cookies Noemie