KOKOSBROOD

Ik hou er van om elke dag een lekkere,voedzame snack te hebben. Gewoonlijk maak ik op zondag mijn paleo bananenbroodje om de week goed te starten. Tegenwoordig maak ik ze per 3 en vries ik een gedeelte in.

http://www.eatgoodfeelgood.be/blog/snack/paleo-bananenbrood

Ik was op zoek naar wat afwisseling maar wou iets even makkelijk en lekker dat ook nog eens healthy was. Voor dit receptje heb ik mijn inspiratie gehaald bij het bananen ‘brake’ recept van Steffi Vertriest. Met dank aan Laura van Three By One heb ik een lading overheerlijke productjes op basis van kokos gekregen. Ideaal voor dit kokosbroodje.

Haar producten kan je online bestellen:

https://threebyone.eu/shop-now/

 

INGREDIËNTEN voor 1 broodje

 

Natte ingrediënten:

2 bananen

3 eieren

125 ml  kokosmelk (ThreeByOne)

4 el gesmolten kokosolie (ThreeByOne)

———————————————-

Droge ingrediënten

2 kl vanillezaadjes of extract

3 el coconut nectar (ThreeByOne)

80g kokosmeel

60g amandelmeel

2 kl kaneel (ThreeByOne)

2 kl bakpoeder

snufje zout

———————————————–

Coconut Jam (ThreeByOne)

 

WERKWIJZE

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Doe alle natte ingrediënten en de blender en blend tot een gladde massa.

Voeg alle droge ingrediënten toe in een ruime mengkom.

Giet de natte bij de droge ingrediënten en roer goed om tot een homogene massa.

Neem een met kokosolie ingevette bakvorm en giet de helft van het beslag er in.

Verdeel coconut jam in het midden over de lengte van het beslag.

Giet de andere helft van het beslag er op.

Zet in de oven voor 50 minuten.

Check met een mes of het broodje klaar is. Prik met je mes in het midden van het broodje en haal het mes er terug uit. Blijft er nog iets van het beslag aan het mes hangen, dan zet je het broodje nog aantal minuten langer in de oven.

Laat even afkoelen alvorens aan te snijden en op te smullen.

Je kan het per portie invriezen zodat je voor elke dag van de week en lekker stukje kokosbrood als snack kan eten.

 

SMAKELIJK!

x Marlies