HAVERKOEKEN

Op zondag duik ik gewoonlijk de keuken in voor een mealprepje zodat ik het begin van een nieuwe werkweek gezond kan starten zonder extra moeite.
Met 2 uurtjes kan je al veel doen.
Gewoonlijk maak ik soep, kook ik rijst of quinoa, eitjes koken, groenten in de oven om te eindigen met bananenbrood of zoals vandaag met deze haverkoeken.

De ingrediënten had ik allemaal in huis. Dus ideaal om er meteen aan te kunnen beginnen.

INGREDIENTEN

125g havermeel (gemalen havervlokken)

30g havervlokken

50g medjool dadels, ontpit en in kleine stukjes gesneden

1 ei

5 el gesmolten kokosolie

2 el honing

1 kl bakpoeder

2 kl kaneel

snufje zout

50g pure chocolade (in kleine stukjes)

30 g walnoten (in kleine stukjes)

WERKWIJZE

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Neem een ruime mengkom en klop het ei luchtig met een klopper.

Meng bij het ei de stukjes dadel, kokosolie en honing.

Neem een andere mengkom en voeg hierin het havermeel, havervlokken, bakpoeder, kaneel en zout.

Voeg de natte ingrediënten bij de droge en meng tot een beslag.

Meng nu de stukjes walnoot en chocolade door het beslag.

Neem een met bakpapier beklede ovenschaal.

Vorm uit het beslag 6 bolletjes met je handen.

Druk de bolletjes plat tot een ronde koek met de achterkant van een lepel. Als het beslag teveel kleeft, kan het helpen als je de lepel vochtig maakt.

Bak voor 20 minuten in de oven tot ze gaar en goudbruin zijn.

Laat ze goed afkoelen. Zo worden ze knapperig.

Lekker bij een tas thee als voedzaam vieruurtje.

SMAKELIJK!