GEZONDE WAFELS

Lust jij ook wel eens een zoete zonde?
Van deze wafels kan je eten zonder schuldgevoel. Ze bevatten voedzame ingredïenten die een meerwaarde zijn voor uw lichaam.
Kokosbloem bevat veel vezels en is glutenvrij. De eitjes maken de wafels eiwitrijk en er is maar 1 eetlepel honing toegevoegd waardoor ze van nature niet hoog in koolhydraten zijn.

INGREDIËNTEN voor 6 wafels

DROGE INGREDIENTEN

30g gezeefde kokosbloem*

1/2 kl bakpoeder

snufje zout

snufje kaneel

NATTE INGREDIENTEN

4 eieren

80ml speltmelk (of andere plantaardige melk zoals amandelmelk, rijstmelk,… liefst ongezoet)

2 el gesmolten kokosolie

1 kl vanille essence

1 el (rauwe) honing**

bakspray of kokosolie om het wafelijzer in te vetten

* kokosbloem kan je bestellen bij https://www.pit-pit.com

** Heb je de wafels graag lekker zoet? Voeg dan nog een extra eetlepel honing toe.

WERKWIJZE

Leg al de ingrediënten klaar op het werkvlak in de keuken. Neem de juiste hoeveelheden.

Neem 2 mengkommen en een klopper.

Voeg alle droge ingrediënten in de ene mengkom en alle natte ingrediënten in de andere mengkom.

Klop de natte ingrediënten goed los zodat alles mooi gemengd is. Meng met een vork of lepel ook de droge ingrediënten door elkaar.

Voeg nu de droge ingrediënten toe aan de mengkom van de natte. Meng alles goed met de klopper tot een gelijke massa zonder stukjes. Neem nu het wafelijzer en laat het opwarmen.

Vet het wafelijzer in.

Met een pollepel schep je een deeltje van het beslag in het ijzer. Laat het opwarmen tot de wafel klaar is. Herhaal tot alle beslag op is.

De wafeltjes kan je natuurlijk meteen op eten maar je kan ze ook bewaren in de frigo en zelfs in de diepvries.

SMAKELIJK!

image2
image1