APPEL VEENBESSEN GEBAK

Perfect gebakje om in de kerstsfeer te komen.

Gezelligheid troef als de keuken lekker ruikt naar gebakken appeltjes met kaneel.

Het is een heerlijk vieruurtje vol voedzame ingrediënten.

En zelfs nog heerlijker als je weet dat je dit gebakje ook als ontbijt kan eten.

 

INGREDIENTEN

Voor de bodem:

100g havermeel (fijngemalen havervlokken)

100g amandelmeel

2 eieren

4 el gesmolten kokosolie

5 medjool dadels, ontpit

snufje zout

1 el kaneel

1 kl bakpoeder

 

Voor de vulling:

2 appels

2 handjes verse veenbessen

sap van 1/2 sinaasappel

2 el kokosbloesemsuiker of honing of tagatesse

 

Voor de afwerking:

plantaardige yoghurt met vanille

 

WERKWIJZE

Verwarm de oven voor op 180°C.

Meng in een kom havermeel, amandelmeel, zout, kaneel en bakpoeder.

Snij de dadels in kleine stukjes.

Klop de eitjes luchtig en voeg er kokosolie en stukjes dadel aan toe. Meng goed.

Voeg de natte ingrediënten bij de droge en meng tot een beslag.

Vet een ovenschaal in met kokosolie.

Druk het beslag met je handen plat in de ovenschaal. Zorg voor een rechtopstaand randje van ongeveer 2 cm.

Zorg dat de bodem overal even dik is.

Snij de appels in dunne plakjes en verdeel ze dakpansgewijs op de bodem.

Verdeel er de verse veenbessen over.

Knijp het sap van de sinaasappel uit over het taartje en bestrooi vervolgens met de kokosbloesemsuiker.

Werk af naar eigen smaak met nog wat kaneel.

Bak het taartje 25 minuten in de oven.

Laat goed afkoelen alvorens aan te snijden.

Werk af met een lepel plantaardige vanille yoghurt.

 

SMAKELIJK!

 

Dit receptje is geïnspireerd op een recept van Feel Good By Food.nl Check zeker haar website voor nog meer leuke, lekkere en gezonde recepten.