0
Ontbijt

Kokosyoghurt met granola

Kokosyoghurt is een prima alternatief voor zuivel. Het is lekker, vol van smaak en bevat gezonde vetten.

Aan de yoghurt voegen we wat eiwitpoeder toe. Dat geeft meteen een goed verzadingsgevoel zodat je een snack in de voormiddag kan weg laten.

Een lagere maaltijdfrequentie heeft voordelen voor de werking van je lichaam. Oa een stabielere bloedsuikerspiegel. Minder postprandiale ontsteking.  Na elk eetmoment treedt er namelijk een ontstekingsreactie op die het immuunsysteem activeert. Dat is normaal en noodzakelijk om bacteriën die we binnen krijgen via de voeding tijdig te kunnen signaleren. 

Hoe vaker we eten, hoe vaker deze ontstekingsreactie en activatie van het immuunsysteem. Dit leidt tot een chronische activatie van het immuunsysteem. Dit is enorm energierovend en gaat ten koste van de energie voor andere werkingsmechanismen (regulatie bloedsuiker, energie naar de hersenen, vetverbranding, herstel spiermassa,..) in ons lichaam. 

INGREDIËNTEN voor 2 porties

  • 2 el kokosvlokken

  • 2 el amandelschilfers

  • 300 ml kokosyoghurt

  • 1 kl kaneel

  • 4 el protein complex poeder of isowheypoeder

  • 200g bessen

  • 4 el granola

Eiwitpoeder moet van goede kwaliteit en zuiver zijn als je dit dagelijks wilt gebruiken zonder je lichaam er extra mee te belasten. Een kwaliteitsvolle eiwitpoeder kan je bestellen in de webshop. 

WERKWIJZE

Rooster de amandelschilfers en kokosvlokken in een pan goudbruin. Zet opzij.

Meng de yoghurt met kaneel en eiwitpoeder in een kom.

Verdeel over 2 kommetjes en besprenkel met de kokos- en amandelschilfers.

Werk af met de granola en bessen en eventueel nog een beetje kaneel.

SMAKELIJK!

Print Friendly, PDF & Email

You Might Also Like...

Geen reacties

    Laat een reactie achter


    De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.