ROMIGE CHAMPIGNON PASTA

Deze pasta is een lekker, gezond maar bovenal super snel klaar receptje. Ik heb het zelf getest 😉 In 1 uur tijd: naar de winkel, klaargemaakt en opgesmuld!

Dus geen “ik had weinig tijd excuses” meer!

Aan de slag!

 

INGREDIËNTEN voor 2 porties

100g pasta (ik gebruik linzenpasta van bij Albert Heijn)

250g champignons, gesneden

1 grote ui, gesneden

2 teentjes look, fijn gesneden

50g verse spinazieblaadjes

handvol verse basilicumblaadjes

1 eetlepel kokosyoghurt (je kan ook 2 eetlepels kokosmelk gebruiken)

sap van 1/2 citroen

kokosolie om te bakken

olijfolie als afwerking naar smaak

zout en peper

 

WERKWIJZE

Start met water te koken voor de pasta. Voeg de pasta toe en kook volgens de verpakking.

Terwijl de pasta kookt, zet je een pan op het vuur met 1 koffielepel kokosolie. Voeg de ui en look toe.

Na een 3 tal minuten voeg je er de champignons bij. Bak tot ze goudbruin zijn.

Giet het kookvocht van de pasta af.

Voeg de pasta samen met de spinazie, yoghurt, citroensap, zout en peper toe aan de pan met de champignons.

Werk af met basilicum en besprenkel met een beetje olijfolie.

Dien op en geniet!

 

Smakelijk!