PASTA MET GROENTEN EN SKREI

Deze pasta is er eentje met kaassaus zonder kaas. Ja je leest het goed. Beetje verwarrend misschien maar omdat ons lichaam niet zo goed lactose kan verteren proberen we kaas en zuivel zoveel als mogelijk uit onze voeding te schrappen. Er zijn verschillende manieren om een kaassaus zonder kaas te maken. Op basis van cashewnoten zoals in de “cheesy creamy vegan pasta” die je ook terug vindt tussen de recepten.

Deze kaassaus is een plantaardige basis afgewerkt met edelgist voor een “kazig” smaakje.

Het proberen waard!

 

INGREDIENTEN

250g skrei

viskruiden (tijm, sesamzaadjes)

50g pasta

een handvol (diepvries) tuinbonen (of erwtjes)

1 broccoli

1 ui

200g champignons

(kastanjechampignons, oesterzwammen)

1 el kokosolie

Voor de kaassaus zonder kaas:

1 el olijfolie

2 el haverbloem

175 ml havermelk

5g edelgist

1 mespunt mosterd

Zout en Peper

 

WERKWIJZE

Snij de broccoli in roosjes. Zet opzij.

Snij de ui fijn en de champignons in reepjes. Zet opzij.

Zet een ruime kookpot op het vuur met water. Voeg er een snufje zout aan toe.

Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking.

Voeg de laatste 6 minuten de tuinbonen erbij.

Voeg de laatste 3 minuten de broccoliroosjes toe.

Giet het vocht af en zet opzij.

Maak de kaassaus:

Neem een steelpannetje en verwarm 1 eetlepel olie. Voeg er de bloem bij en roer tot de bloem wordt opgenomen door de olie. Voeg eventueel nog een 1/2 el olie extra erbij.

Voeg nu langzaam in kleine hoeveelheden de melk toe en blijf roeren tot de saus dikker wordt.

Doe de edelgistvlokken erbij en werk af met een mespuntje mosterd en P + Z.

Neem een pan en verwarm er de kokosolie in. Bak de ui glazig en voeg er de champignons bij.

Als de champignons gebakken zijn, voeg je de pasta met tuinbonen en broccoli bij de champignons in de pan. Giet er de saus over en meng goed.

Kruid de vis met peper, zout, tijm en sesamzaadjes. Zet een andere pan op het vuur met 1 eetlepel vetstof (kokosolie of goede boter) en bak er de skrei aan beide kanten aan.

Verdeel de pasta met groenten over 2 borden, werk af met een stuk skrei en geniet!

 

SMAKELIJK!