PASTA MET BLOEMKOOL BECHAMELSAUS

Dit gerechtje is echt zoooooo lekker! En je proeft niet eens zoveel verschil met gewone bechamelsaus. Zoals jullie al weten probeer ik zoveel als mogelijk dierlijke zuivel te vermijden. Witte bloem is ook niet echt een meerwaarde dus ik dacht die bechamelsaus moet beter kunnen. Groentjes kan je veelzijdig gebruiken. Zo heb ik eerder al bijna gelijk aan aardappelpuree, knolselderpuree gemaakt. Op diezelfde manier maken we nu bechamelsaus maar dan met bloemkool. Gewoon even koken en blenden samen met wat kruiden, een scheutje amandelmelk en olijfolie.

De edelgistvlokken zorgen voor een kazig smaakje. Say hello to yummie healthy pasta.

Oh ja, moet ik er nog bij vertellen dat dit ook weer een makkelijk en snel receptje is.. šŸ˜‰

 

INGREDIƋNTEN voor 2 personen

Voor de saus:

1 bloemkool

3 el kookvocht

1 el olijfolie

100 ml amandelmelk*

5 el edelgistvlokken**

een goede snuf nootmuskaat

zwarte peper

zout

Voor de pasta:

100g pasta

1 el olijfolie

250 g kastanje champignons, in 4 gesneden

100g shii-takes, fijn gesneden

1/2 witte ui, in halve ringen gesneden

1 teentje look, geperst

250g garnalen

dille of platte peterselie als afwerking

 

*ik heb geroosterde amandelmelk maar je kan er ook andere plantaardige melk voor gebruiken. Vind je de saus te dik, voeg dan meer van de melk toe.

**te koop bijĀ pit en pit

 

WERKWIJZE

Kook de bloemkool gaar met een snufje zout en een scheutje olijfolie.

Haal de gekookte bloemkoolroosjes uit het kookvocht en doe ze in een blender. GIET HET KOOKVOCHT NIET WEG! Voeg bij de bloemkool in de blender 1 el olijfolie, 3 el van het kookvocht, amandelmelk, peper, zout, nootmuskaat en edelgist aan toe. Blend tot een gladde massa. Proef. Kruid bij indien nodig. Voeg extra melk toe als je het graag iets vloeibaarder wilt.

Zet aan de kant.

Kook de pasta gaar in het kookvocht van de bloemkool.

Giet het vocht af en hou de pasta apart.

Zet een pan op het vuur met 1 el olijfolie. Fruit de ui en daarna de knoflook. Voeg er de champignons en shiitake aan toe en bak goudbruin.

Doe de pasta in de pan met de champignons en bak even mee.

Giet er de bloemkoolsaus bij en meng.

Dresseer op een bord en werk of met garnalen en dille.

 

SMAKELIJK!