GROENTE SPAGHETTI

INGREDIENTEN voor 2 personen

1 grote of 2 kleine courgettes

1 koolrabi

100g feta

2 el pompoenpitten

2 el pecan noten

citroensap

roze Himalayazout

voor de pesto:

30g geraspte Parmezaanse kaas

25g pijnboompitten, geroosterd (bij AH)

35g verse basilicum

½ teentje look

90 ml olijfolie*

* je kan ook minder olijfolie nemen om calorieën te sparen en aanlengen met water

WERKWIJZE

Mix alle ingrediënten voor de pesto. Zet aan de kant.

Schil de koolrabi en snij de uiteinden van de courgette af.

Met een groentesnijder maak je spaghettisliertjes van de courgette en de koolrabi.
Besprenkel met citroen en een snufje zout.

Rooster de pompoenpitten en pecannoten in een koekenpan zonder vetstof.
Hou de pan goed in de gaten want het kan snel aanbranden.
Voeg een snufje zout toe.

Neem een mengkom en doe er de sliertjes in samen met de pesto. Meng goed zodat de pesto mooi verdeeld is over alle sliertjes.

Verdeel de sliertjes over 2 borden. Verkruimel de feta erover en werk af met de pompoenpitten en pecannoten.

Eventueel nog afwerken met extra blaadjes basilicum.

SMAKELIJK!

Groentensnijder -> Klik hier