GEZONDE KIP CURRY

Dit receptje maak ik altijd dubbel in portie. Zo heb ik een gezonde lunch extra voor een andere dag. De kip kan je eventueel vervangen door scampi’s.

INGREDIENTEN voor 2 personen

80g zilvervliesrijst

kip bouillonblokje

250 g kipfilet, in blokjes

3 kl currypoeder

1 courgette, in blokjes gesneden

2 wortels, in blokjes gesneden

200g champignons, in vier gesneden

200 ml kokosmelk

1 teentje look, geperst

kokosolie om te bakken

platte peterselie of koriander

WERKWIJZE

Verhit een pan op het vuur met 1 kl kokosolie. Bak er de champignons in aan. Zet opzij.

Kook de rijst gaar in 12 minuten samen met een bouillonblokje. Kook de laatste 4 minuten de courgette en wortelblokjes mee in hetzelfde water.

Giet het kookvocht af.

Voeg de champignons toe aan de rijst met wortel en courgette.

Bak in tussentijd de knoflook een minuutje aan in een koekenpan met
1 kl kokosolie.

Voeg vervolgens de kippenblokjes toe en bak goudbruin. Kruid met een snufje kerriepoeder, peper en zout.

Verwarm de kokosmelk in een steelpannetje. Laat het even doorkoken. Voeg er daarna 3 kl currypoeder aan toe.

Serveer de rijst samen met de kip curry.

Werk af met platte peterselie of koriander.

SMAKELIJK!