Shiitake bloemkoolbowl

Shiitakes zijn rijk aan eiwitten, vitamines en mineralen. Ze zijn een boost voor uw weerstand. En dat kan wel van pas komen tijdens deze koude winterdagen.

INGREDIËNTEN voor 2 personen

3 el olijfolie

1 kleine witte ui, in ringen gesneden

3 teentjes look, geperst

120g gekookte rijst

1/4 groentebouillonblokje

sap van 1 citroen

1 bloemkool, in kleine roosjes gesneden

1 bakje champignons, in vier gesneden

10 shii-takes, in reepjes gesneden

12 gedroogde veenbessen

een handvol verse platte peterselie, gesneden

3 el edelgist

een handvol geroosterde pijnboompitten

Peper en Zout

 

WERKWIJZE

Verwarm de oven voor op 180°C.

Doe de bloemkoolroosjes, de gesneden champignons en shii-take in een kom en voeg er olijfolie, peper en zout aan toe. Meng goed om zodat de olijfolie goed verdeeld is.

Verdeel over een met bakpapier beklede ovenschaal.

Rooster in de oven voor 30 minuten. Draai de groentjes na 15 minuten.

Zet een pan op een middelmatig vuurtje met 1 el olijfolie. Voeg er de ui aan toe en laat zachtjes en glazig worden in 5 minuutjes. Voeg de laatste minuut de look erbij. Doe er nu de gekookte rijst bij. Roer goed om. Verkruimel het 1/4 bouillonblokje.

Roer er het citroensap in.

Strooi er de edelgist over.

Proef en kruid bij met peper en zout.

Haal de groenten uit de oven.

Meng de groentjes met de rijst en verdeel over 2 borden.

Verdeel de veenbessen en de pijnboompitten.

Werk af met platte peterselie.

 

SMAKELIJK!!