GEZOND SMOSKE MET BROCCOLIBROOD EN TONIJNSALADE

Dit easy peasy maar o zo healthy receptje heb ik van Steffi Vertriest. Meer van haar overheerlijke gezonde lekkernijen vind je op njamtv.be of in haar kookboek “De Gezonde Goesting”. Ik kan je vertellen dat het kookboek alvast een aanrader is voor al wie graag gezond eet en snel een lekker receptje op tafel heeft.

 

INGREDIENTEN voor 4 personen

Voor het broccolibrood:

1 broccoli

100g amandelmeel

4 eieren

1 kl kruiden (peper, zout, paprika, kurkuma,..)

Voor de tonijnsalade:

3 blikjes tonijn

2 el veganaise

1 rode paprika, in blokjes gesneden

6 augurken, in schijfjes gesneden

1 zakje sla

2 tomaten in plakjes

1 handje prei scheuten

 

WERKWIJZE

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Maak het broccolibrood:

Snijd de broccoli en de steel in stukjes.

Doe de stukjes broccoli in een keukenmachine en mix tot “broccolirijst”.

Voeg hier het amandelmeel, de eieren en de kruiden aan toe.

Roer alles mooi tot 1 beslag.

Neem een met bakpapier beklede ovenschaal en schep er het beslag in.

Verdeel gelijkmatig.

Bak het broccolibrood een half uurtje in de oven op 180 graden C.

 

Maak de tonijnsalade:

Prak de tonijn met een vork.

Meng er de veganaise, augurken en paprikablokjes onder.

 

Serveren:

Snijd het broccolibrood in stukken en beleg met een blaadje sla, plakje tomaat, tonijnsalade en enkele preischeuten.

 

SMAKELIJK!