BLOEMKOOLRIJST BOWL

 

Wie het graag wat koolhydraatarmer houdt, zal heel blij zijn met dit gerechtje. De bloemkoolrijst is een ideale vervanger voor rijst. Bovendien ook een stuk voedzamer. Je kan er eindeloos in variëren met verschillende kruiden.

 

INGREDIENTEN voor 2 personen

1 kleine bloemkool, de roosjes

1 el olijfolie

1 ui, fijn gesneden

1 teentje look, fijn gesneden

2 tomaten, fijn gesneden

1 groene peper, fijn gesneden

2 el tomatenpuree

snuf cayennepeper

1/2 kl komijn

1/2 kl paprikapoeder

snuf Himalaya zout

snuf vers gemalen peper

Platte peterselie

1/2 avocado, in blokjes gesneden

200g verse zalm

dille

1 kl olijfolie

Peper en Zout

citroensap

 

WERKWIJZE

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Kruid de zalm met dille, peper en zout. Smeer in met olijfolie.

Zet de zalm voor 20 minuten of tot hij gaar is (afhankelijk van de dikte) in de hete luchtoven.

Maal de bloemkoolroosjes in kleinere stukjes in een keukenmachine met “S”vorm snijmes.

Verwarm de olie in een anti kleefpan op middelmatig vuur. Voeg er de ui, tomaten en peper aan toe. Laat zachtjes opwarmen voor 2 a 3 minuten.

Voeg look en bloemkoolrijst toe en roer even om. Laat 2 minuten mee opwarmen.

Voeg de tomatenpuree, komijn, paprika, cayenne, zout en peper toe. Roer om en laat nog een minuutje verder opwarmen.

Verdeel over 2 borden en werk af met een stukje zalm, platte peterselie, blokjes avocodo en enkele druppels citroensap.

 

SMAKELIJK!