0
Lunch soepen

Alkaliserende soep

 

We willen allemaal een gezond lichaam boordevol energie.

We weten dan ook dat we best zo weinig mogelijk bewerkte voeding eten en zoveel als mogelijk puur. Wist je dat het ook belangrijk is voor een goede werking van ons lichaam dat we een neutraal zuur – base evenwicht hebben?

Het doel is om een goed werkend lichaam te hebben zodat zowel onze vetverbranding als onze immuunsysteem goed werkt.

Op die manier hebben we bakken vol energie en gaan we happier door het leven 🙂

 

Heb jij vaak last van spierpijn, gewrichtspijn, moeheid, huidklachten, schimmelinfecties en ontstekingen?

Dan heb je de eerste tekenen van een verzuurd lichaam.

Doe je er niets aan, dan kunnen die klachten verder evolueren en bestaat er een kans dat je artrose, jicht, artritis, fibromyalgie en/of osteoporose zal krijgen.

 

Voeding die we tot een minimum moeten houden omdat ze verzurend werken:

koffie

alcohol

soja

granen

alle bewerkte voeding

 

Voeding die we extra veel moeten eten omdat ze base vormend zijn:

voldoende eiwitten (gevogelte, vis, schaaldieren, eieren)

veel groenten, vooral groene bladgroenten

gember

kurkuma

citroen/limoensap

zeewier

 

INGREDIËNTEN voor 2 porties

 

  • 1 eetlepel kokosolie
  • 2 teentjes look, fijn gesneden
  • 1 cm gember, fijn gesneden
  • 1/4 koffielepel vers geraspte of gedroogde kurkuma
  • snuifje zeezout
  • 200g courgette, in stukken gesneden
  • 80 g broccol
  • 100g boerenkool
  • Sap van 1 limoen
  • Zeste van 1 limoen
  • 10g platte peterselie
  • 500 ml water
  • 1 bouillonblokje

 

WERKWIJZE

Neem een diepe pan en verhit er de kokosolie in.

Voeg er de look, gember, kurkuma en zout aan toe. Verhit op een zacht vuurtje voor 2 minuten. Voeg er na die 2 minuten 50 ml water aan toe.

Voeg er nu de courgette aan toe en laat 5 minuten mee sudderen.

Doe de rest van het water en het bouillonblokje erbij samen met de broccoli, boerenkool en limoensap.

Laat alles nog 10 minuutjes mee sudderen.

Net voor het mixen doe je er de platte peterselie bij.

Mixen en klaar!

Werk af met een beetje zeste en enkele blaadjes platte peterselie.

 

SMAKELIJK!

Print Friendly, PDF & Email

You Might Also Like...

Geen reacties

    Laat een reactie achter


    De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.